Av Alexander Mickelsson - 4 maj 2011 19:40

Tre Kronor, tre poäng, tre viktiga egenskaper (målvakt, ute spelarna och tränarna) måste vara helt rätt ikväll om vi ska lyckas ta oss upp på toppen i vår grupp och vinna mot USA. En match vi egentligen ska vinna men vi ska inte heller underskatta.

Jag kommer följa matchen som börjar alldeles strax (kl: 20.00) på TV3.

matchanalys och egna kommentarer kommer efter matchen...Var med och läs då =)

Av Alexander Mickelsson - 3 maj 2011 11:49

Det var press på dom svenska spelarna efter fiasko förlusten mot Norge, men nu tog dom en liten välbehövlig revanch mot Österrike där den stora stjärnan var Viktor Fasth, det vore rent idioti om inte han nu blev förstemålvakt. Han är lugn, säker, snabb och visar alla att han är bredd att jobba enormt hårt för att vinna. Nu igår fick han hålla nollan i sin VM landslags debut. Erik Ersberg kan gott stå i båset.

Matchen börjar med att Sverige gasar på som det vore en racing tävling och man skapar många perfekta passningar till varandra men inte riktigt dom där farliga målchanserna som behövdes. Sen händer någonting och Tre Kronor tappar fokus det börjar även likna mer en hönsgård när man även tappar formationerna. Det hela blir att tre svenska spelare jagar en Österrikare och på det sättet får Österrike liksom Norge matchen många fria lägen mot mål men Viktor Fasth är stabil. Sverige börjar spela uruselt och virar bara runt på isen men trots det så är det Sverige som får det första målet och det är Niklas Persson som trycker in den med bara 21 sekunder kvar av perioden. Perioden slutar alltså 1-0 till Sverige som slarvade och hade ett mycket dåligt spel.

Den andra perioden så var man ändå lättat av att Sverige ledde med 1-0 men bara några sekunder in i andra perioden så smäller Niklas Persson sitt andra mål och det står nu 2-0. Sverige skärpte sig och man irrade inte runt utan man märkte en klar förbättring inom spelet men fortfarande en del slarv som blir till farliga lägen men (som jag nämner hela tiden, men det är sant) Viktor Fasth imponerar enormt mycket och det ser så lätt ut när han tar puckarna. Perioden slutar 2-0.

I den tredje perioden så hade Sverige bevisat i förra perioden att dom blivit stabilare men i spel med powerplay eller i numerärt underläge så tappar man fokus igen och det blir mycket slarv så där måste Pär Mårts (Huvudtränare) jobba mer på. Det såg flera gånger ut som att Niklas Persson skulle få göra en Hat-trick men istället blev det stjärnan från Edmonton Oilers Magnus Pääjärvi Svensson som fick inte den bakom Österrikes målvakt Weinhandl och det står alltså 3-0 till Sverige. Nu var bara frågan om Viktor Fasth skulle hålla nollan för vi mindes ju Norge matchen att Sverige ledde först med 3-1 men förlorade till slut med 4-3. Sverige jobbar på bra och det blir som alla trodde. Viktor Fasth höll nollan och är nu den enda tänkbara förste målvakten för Sverige som vinner matchen med 3-0.

Jag har och är kritisk mot Pär Mårts ledarstil, men jag har haft fel förut och jag hoppas jag har det igen men som det ser ut nu så kommer inte Sverige vinna VM 2011. Vi har en enormt duktig målvakt men utan ett lag som spelar som just ett lag så kan vi inte vinna matcher. Vi saknar dom stora erfarna spelarna som kan guida dom här nya debutanterna som Sverige nu består av, vi skulle behöva t,ex: Mattias Weinhandl, Magnus Johansson, Tony Mårtensson samt Linus Omark.

Jag väntar med spänning och förväntningar på att Johan Harju ska börja spela för Tre Kronor men har hittills inte hört någonting.

Av Alexander Mickelsson - 1 maj 2011 21:42

Jag skrev ett långt inlägg om matchen nyligen och helt plötsligt försvann det...Jag orkar inte skriva om allt så ni får hela matchen i en väldigt kort analys

Sverige spelade bra när man gasade på men Norge hade ett otroligt defensivt spel där man tvingade Sverige att släppa pucken i mittzonen. Tre Kronor såg ut att gå för vinst när man ledde första perioden med 3-1 trots 4-1 målet som blev bortdömt av okänd anledning. Första periodens stjärna var Patrick Berglund som blev två mål skytt för Sverige men periodens snyggaste var Martin Röjmarks slagskott som bara flög förbi målvakten Erik Ersberg.

Den andra perioden var det Norge som dominerade och Sverige hade inte mycket att säga till om när matchen slutar i fulltid så stod det 4-4 och man blev måttligt nervös men med en gnutta hopp om att återta hedern från Norrmännen men efter att Norge slog in den bakom Erik Ersberg och fått målet videogranskat och Sverige missade sina två straffar så stod det klart att Norge för första gången hade slagit Tre Kronor i ett VM sammanhang.

Nu skriver jag inge mer för det blir ändå inte lika bra som det jag skrev innan. Men jag hoppas ni gillade den ändå...

Nästa match blir på Måndag mot Österrike och då ska jag förhoppningsvis få skriva min matchanalys som jag vill från början, fortsätt läs här på bloggen då!

Av Alexander Mickelsson - 30 april 2011 15:38

Jag tror inget annat än vinst i kvällens match mot lillebror Norge. Hur mycket det blir får vi se ikväll men håll utkik efter bloggen senare ikväll efter matchanalys. Det enda jag hört är att Linus Omark kommer inte delta i VM pga ryggskada men att radar partnern Johan Harju (nyligen skrivit på för Luleå HF) kommer delta men än så länge inte uttagen till den ordinarie VM truppen...mer info kommer lite senare

Av Alexander Mickelsson - 29 april 2011 18:26

Sverige - Världsmästare 2011? Vi har stora möjligheter att ta tillbaka titeln som världens bästa hockey lag. Vi börjar med en match mot lillebror Norge imorgon.

Hockey VM kommer att spelas i olika kategorier som vanligt och här är alla grupper (nedanför). Ni som inte vet hur det funkar så går det till så här, alla lag i dom respektive grupper kommer att spela mot varandra för att vinna poäng och då kommer det sämsta laget att åka ut. Sen kommer dom tre bästa lagen från resp. grupp att förflyttas till dom tre bästa lagen i en annan grupp (t,ex 3 bästa lagen i C flyttas då till dom 3 bästa lagen i grupp B) Dom fyra bästa lagen i den grupperingen kommer gå vidare till kvartsfinal där det kommer vara åtta lag. Sen efter det kommer det finnas 4 lag i semifinal och 2 lag kommer finnas kvar i den stora finalen om guldet.

Danmark

Jag kommer hålla så bra koll som möjligt under VM, jag kommer se på Tv det jag kan och ev. lyssna på radion om jag jobbar för att ge er den bästa matchanalysen som möjligt. Jag kommer även att se runt i tidningar och på internet.

Men jag ber även er som läsare att kommentera era åsikter om matcherna, gärna här på bloggen (men det går även bra på facebook). Låt VM börja!!! =)

Av Alexander Mickelsson - 23 april 2011 02:38

(Bild från OddsOnline's hemsida)

Om ni undrat varför jag inte har lagt ut några matchrapporter eller analyser angående den Svenska truppen är det för att jag väntar tills VM börjar på riktigt och det blir mer klart vilka som spelar och mot vilket lag...Jag såg nu för-matchen mot Ryssland där Sverige förlorade med 4-2.

Men som ni vet nu den 29 April så kommer jag ta upp skrivandet här på bloggen igen och jag hoppas ni kommer läsa här då.

På min Luleå HF blogg hade jag ca 155 läsare under en månad när Luleå Hockey var i slutspel och jag hoppas nu när det är ett lag alla som gillar hockey älskar att kunna slå det "rekordet" så läs så ofta ni kan för det är bara roligt =)

Av Alexander Mickelsson - 15 april 2011 22:18

(#31 Anders Nilsson)

Anders Nilsson (Luleå Hockey) kunde ha haft en bättre start i Tre Kronor tröjan men tack vare en urusel insatts av hela laget mot det mycket piggare Slovakien gjorde att segersviten med 8:a raka segrar bröts när Sverige förlora med 5-1.

Jag önska jag kunde säga något positivt om Tre Kronor men man slarvade bort puckar, gav många luckor och man hjälpte inte framför mål vilket gjorde att Slovakien fick en dröm match där man spelade en helt annan liga som inte Sverige kunde komma upp till. Anders Nilsson gjorde många bra räddningar och dom flesta av målen blev omöjliga att ta så jag hoppas Pär Mårts ser på det och inte enbart på resultatet för vi behöver en till bra målvakt.

I den första perioden så slarvade Sverige mycket med pucken vilket gav Slovakien många chanser och mycket skott på mål. Det tog ungefär fyra minuter tills det första målet slank bakom Anders Nilsson. Sverige såg ut som att man tappat fokus och ingen visste riktigt var man skulle åka när Slovakien bokstavligen plöjde fram mot mål och när det gått tio minuter in i perioden så åkte det andra målet in, perioden slutade 2-0.

I den andra perioden så såg det likadant ut som i första, Sverige slarvade alldeles för måna puckar och Slovakien fick guldlägen när man forcade fram som duracellkaniner in i den svenska zonen. Efter 11 minuter in i perioden så stod resultatet 5-0 och man insåg att Sverige var dömda för ett fiasko. Anders Nilsson som gjorde en succesäsong i Luleåtröjan såg mer och mer besviken ut liksom alla spelare som inte gjorde mycket bättre ifrån sig. Men då fick HV71 spelaren Jesper Fasth trycka in det första och enda målet för Sverige, men det blev en klen tröst när perioden slutar 5-1.

I den tredje perioden så kunde Sverige lika gärna ha gått in till omklädningsrummet trots att man gör sin bästa period, om man ser på fart och viljan och göra mål men det räcker inte till på långa vägar då man släpper in Slovakien alldeles för lätt in i den egna zonen. Matchen slutar 5-1 och Sverige gör sin sämsta match någonsin.

Jag har sagt i ett tidigare inlägg att det är skillnad att bli kaxig över att vinna mot ett trött Tyskland än mot ett piggt lag som Ryssland, Kanada eller Finland. Skärpning Sverige för ska ni vinna VM-Guldet så måste nu upp alla steg för att bli ett lag i världsklass...

- Vi tar inte med oss någonting från den här matchen. Jo, kanske vikten av att vara förberedd. Det tycker jag inte att alla spelare var i dag, säger Pär Mårts till TT.

Av Alexander Mickelsson - 13 april 2011 23:43

(Bild från Sportbladets hemsida)

Idag Europa, 29 April VÄRLDEN. Tre Kronor är just nu det hetaste laget när man vann sin 8:e raka seger när man vann över Slovakien med 5-2 borta.

– Jag tycker att vi äger matchen mot ett väldigt kompetent lag, säger förbundskapten Pär Mårts till Sportbladet.

Tre Kronor kunde inte börja matchen på ett bättre sätt. 2-0 redan efter 5 minuter och målskyttarna var Jakob Silferberg som har stigit fram som en otroligt begåvad spelare i Tre Kronor. Andra målet gjorde Daniel Fernholm. Men hemmalaget lyckades reducera och kvittera innan pausen. Perioden slutar 2-2.

I den andra perioden så blev det mållöst men Tre Kronor såg snäppet vassare ut. Matchen fortsätter utan någon utdelning och perioden slutar 2-2.

I den tredje perioden så kunde man tro att det var Tre Kronor mot Slovakien's målvakt. Patrik Zackrisson gav Sverige ledningsmålet efter 4.16 Senare under ett fantastiskt anfall så lyckades Niklas Persson styra in pucken till 4-2 målet som var framspelat av Björn Melin och Anderas Jämtin. Matchens sista mål gjorde Patrick Zackrisson 5-2 målet i öppen kasse med tre sekunder kvar av matchen.

Sverige visar vägen under hela matchen och är hittills obesegrade under hela 2011. Men det betyder otur att bli för bekväma med vinster, Sverige har inte bevisat ännu att man är ett lag som kan slå lag som Ryssland, Kanada eller Finland i sin bästa form, men det kommer.

Tyvärr såg jag inte matchen personligen eftersom jag tog misstog mig i tidigare inlägg. Matchen visades inte på SVT2 så all information kommer från Sportbladets hemsida.